loving dog company

09.11.2011 21:36

         Dlouho jsme se rozmýšleli jakým způsobem formovat naše zájmy a práci se psy. Tížila a stále nás tíží situace v České republice co se týče chovů psů:-( ať už se jedná o chov papírových psů či množení psů bez PP a kříženců bez jakýhkoli pravidel,kontrol,zájmem veřejnosti o tato zvířata,nevědomost 60% chovatelů psů o zdravotním stavu svého psa a to nemluvíme o dědičných chorobách,rtg..atd. Přijde mi málo,že se psem se musí jednou do roka na očkování k veterináři a dostane tabletku na odčervení..:-( málo lidí má přehled o tom,co pejskovi krmit a co mu prospívá,správná výživa,péče o srst,fyzickou a psychickou kondici.Tíží nás i neinformovanost lidí o kastraci fen a psů..opravdu neděláte ze psa mrzáka:-( ze zdravotního hlediska je pro nechovnou fenu/psa nejlepší volba kastrace po prvním hárání..Kastrace má nesporně více výhod než nevýhod.Nekastrovaná fena několikrát do roka hárá. Pokud majitel neplánuje štěnata, je pro něj období hárání spíše komplikací-fena má výtok,stává se neposlušnou, hrozí riziko nežádoucího nakrytí, příp. následná falešná březost. Chovatelé proto přistupují k aplikaci hormonálních preparátů k zabránění hárání. Takovéto zásahy do organismu feny však představují vysoké riziko zdravotních komplikací. Mezi lidmi se také šíří pověra, že fena by měla mít alespon jednou za život štěnata. Toto tvrzení je ovšem mylné, na zdravotní stav feny to nemá ani do budoucna žádný vliv, spíše naopak je pro ni období gravidity, samotný porod a následná péče o potomky velká zátěž.Přeptejte se u svého veterináře,jistě Vám poskytne dostačující informace:-)

         Mrzí nás,kam směřují vždy na pár let oblíbená plemena a co s imi lidé udělají za pár let...pro psí plemeno je mnohdy lepší,že není tolik oblíbené,protože nedochází k jeho množení tzv.ve velkém stylu..neuchovnění psy sPP se kříží se psy bez PP psi bez PP mezi sebou,bez toho,aby se majitelé zajímali o to,zda-li jejich pes nenese ve svých genech predispozice k určitým nemocem:-( hlavně že je velká poptávka..:-( takhle špatně dopadli labradoři,jack russel teriéři,teď jsou to borderky.... Jdu se podívat na výstavu a v kruhu místo labradora-loveckého plemena tam běhají černá,bílá a hnědá prasátka:-( podporuji a fandím klubu pro retrievery retrieversport.cz tam takové psy nenajdete,kouknu jinam do kruhu a tam běhá cosi a má to být border kolie:-( smutné ovčácké plemeno,které bylo vyšlechtěno,aby páslo a spousty co jich známe se bojí ovcí???:-( a to nejsou jen tzv.papírový psi...kouknete do zahrádky a tam pobíhá 50kg fenka labradora..nebo potkáte jack russela teriéra a poznáte to plemeno,tak že by to asi mohl být on??:-( nebo borderku,která připomíná spíše šeltii???:-(

Proto jsme se rozhodli založit tento klub,víme,že nespasíme Svět,ale určitě se budeme podílet na zlepšení situace chovu psů v ČR a to zejména chovu psů bez PP a kříženců. Seznámením lidí se správnou péčí o psa,co to obnáší mít psa a jak ho správně živit,cvičit,aby spolu mohli užívat krasných společných chvil:-)

Doufáme,že se Vás co nejvíce přidá a vytvoříme pejskům krásné,solidní zázemí se spostou aktivit ve formě soustředění,výcviků a závodů:-)